Denver Museum of Nature and Science–Leprino Family Atrium, Space Odyssey and Planetarium

2003 Associated General Contractors of Colorado ACE 1st Place Project of the Year $20 – $40 million

The new three-story-high glass Leprino Family Atrium was constructed on the west side of the museum, with features that include a rooftop sky terrace and four huge perforated aluminum rings that divide the space into functional areas. High-performance glass was used to eliminate the effect of solar heat gain in the space. Construction of the new planetarium was constrained by the existing building.

  • Reconstructed planetarium with new raked seating, star dome and digital technology projection
  • 3-story atrium addition plus basement
  • Star terrace roof deck
  • 3-story curtain wall and artistic aluminum rings 
  • Remodel interior level 1 for new Space Odyssey exhibition
  • 4 new air handlers in new penthouse, servicing new and existing areas and new cooling tower
  • Two traction elevators, 4- and 5-stop
  • Cast-in-place concrete structure
  • Multiple phase construction
  • Occupied and operational museum
  • Confined staging area
Previous
Next
Scroll to Top