logo.png

3333 Walnut

This 3-story, 90,000-square-foot addition to an existing office building in Boulder was designed to expand space for a prominent software company. GH Phipps did not want to underestimate the complexities of this precast skin core-and-shell project.  The stepped foundation and stepped precast ledge as well as precast joint alignment with structural steel and curtain wall details required close coordination to “match” the existing building, which the design team was using as the basis for quality control.  Concrete, reinforcing steel, structural steel, precast, glazing, mechanical, electrical, plumbing, and fire protection systems were all modeled to fabrication levels of detail and utilized for model coordination.  This extensive coordination allowed the team to resolve multiple issues ahead of construction, which allowed for a better flow of work during construction and a higher-quality finished product for the owner.